A 2021/22-es tanév Szegeden is hamarosan elindul

by

Akár szülőként, akár diákként, de még pedagógusként is, kihívások elé állíthat a tanévkezdés. Mindent időben beszerezni, az összes kötelezőolvasmányt kiolvasni, lelkileg újult erővel nekiindulni az szeptembernek, bizony nem mindig egyszerű feladat. Hogy vidám és zökkenőmentes legyen az iskolakezdés, nem csupán a véletlen műve, mi magunk is tehetünk ezért. Most mindenkinek hoztunk egy-egy gyakorlati tanácsot, hogy ez könnyen megvalósulhasson.

Tanévkezdés szülő szemmel

Talán szülőként már várjuk is kicsit, hogy újra elinduljon az iskola, főleg, ha még kicsi gyerekeink vannak. Hiszen akkor végre újra meg van oldva a gyermek felügyelete, nem kell azon logisztikázni, hogy melyik mamához, táborba, vagy éppen ügyeletes intézménybe vigyük őket. Az év eleji tanszervásárlást viszont lehet már nem várjuk ennyire lelkesen. Szerencsére sok iskola már előre gondol ezekre és listát állt össze a szülők számára, hogy ezzel is megkönnyítsék a dolgukat. Viszont még így sem biztos, hogy sok kedve van az embernek a boltokat járni, csak hogy ki lehessen pipálni az egyes tételeket a listán. Erre tökéletes megoldás az online rendelés.

Ma már számos webshop kínálatából válogathatunk, ezzel megspórolva magunknak a stresszes bevásárlóközpontos vásárlást, mikor embertömegekkel kell megharcolnunk egy vonalas füzetért. A csaladinaptar.hu oldalán például füzetek garmadája várja, hogy gazdára találjon és olyan egyedi naplókat, naptárakat állíthatunk össze, amilyet csak ízlésünk és igényeink megkívánnak.

Szeptember egy diák életében

Az új kezdésre mindenképpen tisztalapként kell tekinteni. Új lehetőségek, új kihívások. Tűzz ki magad elé új célokat még az indulás előtt és amikor sikeresen eléred azokat, jutalmazd meg magad. Így lesz mit várni és lesz miért harcolni nap mint nap. Próbálj meg nem az elmúlt tanév kudarcaira koncentrálni, inkább azokból ha lehet tanulva – de nem azokon rágódva – továbblépni és a jelenlegi feladatokra fókuszálni.
A hozzáállás sok mindenben tud segíteni, mármint a jó hozzáállás. Ráadásul ezt a tanárok is észreveszik és ők is egyből pozitívabban fognak rád nézni.

Hogy biztosan vidáman induljon a 2021-es szeptember, szerezz be egy menő táskát, vagy éppen egy vicces tolltartót, amikre jó lesz ránézni mindennap.

Iskolakezdés, mint pedagógus

A pedagógusoknak ha csak egy tanácsot adhatunk, akkor az az lenne, hogy szerezzenek be egy jó pedagógusnaptárt. Ebbe mindent bele lehet írni, ami rengeteg stresszt le tud venni az ember válláról, hiszen nem kell fejben kell tartani azt a temérdek sok információt, ami napról-napra, sőt sokszor óráról-órára gyűlik, hanem van egy biztos, fix helye mindennek. Szuper matricákkal és gyönyörű hónaphatároló oldalakkal is ki lehet bővíteni, hogy a mindennapos használat igazán élmény lehessen, sőt így talán még kikapcsolódásnak sem utolsó tevékenységgé válhat a naplóvezetés.

tanév

Mindenkinek nagyszerű iskolakezdést és jó eredményekben gazdag 2021/22-es tanévet kívánunk!