3 érdekes e-book, amit el kellene olvasnod

by

Év elején sokan megfogadják, hogy “idén több könyvet fogok elolvasni”. Van aki csatlakozik is különböző kihívásokhoz, melyek akár hetekre, vagy hónapokra előre beütemezik az adott könyveket. Vannak, akik könyvklubbokhoz csatlakoznak, akár személyesen, vagy online. Ez igen hatékonynak mondható, hiszen azt már régóta tudjuk, hogy a közösségnek bizony húzóereje van. Ráadásul egy csoportban meg is lehet osztani a gondolatainkat az aktuális könyvet illetően. 

Ebben a cikkben 3 olyan e-bookot hoztunk bemutatásra, melyet biztosan érdekesnek fogsz találni és abszolút érdemes rászánni az időt az elolvasásukra. 

1) 21 Tévhit ami nélkül nem lehet sikeres a diétád – Turú Balázs

Ezt a könyvet Turú Balázs, a Kontrolldiéta megalapítója, személyi edző és életmód tanácsadó írta. Könyvéből megismerheted azt a 21 tévhitet, amelyek akadályként léphetnek elő a fogyókúrás diétázások során. Ha már régóta keresed a választ, hogy miért nem akarnak lemenni, azok a fránya kilók rólad, hiszen alig eszel, vagy már jó ideje benne vagy egy diétában, akkor ezt a könyvet el kell olvasnod! Biztos meg fogod találni benne a válaszokat. Nem egy hosszú olvasmány, de annál több hasznos információt kapsz kézhez belőle. Ha érdekel az egészséges életmód, esetleg szeretnél egészségesen lefogyni, nem önsanyargatva, éheztetve magad, akkor Balázs honlapjára mindenképp érdemes ellátogatnod. 

A könyvet itt tudod megvásárolni: 21 Tévhit ami nélkül nem lehet sikeres a diétád

2) Hogyan alakítsd szokássá a nyelvtanulást? – Lupán Ágnes

A nyelvtanulás is rendszeresen ott van az újévi fogadalmak között. Ki ne szeretne gyorsan és könnyen elsajátítani egy idegen nyelvet. Viszont a folyamat sokszor megreked egy ponton, nem válik szokássá. Elkezdjük, de kimarad egy nap, majd még egy és már el is veszítettük a motivációnkat. Hogy ez ne így alakuljon, csak arra van szükség, hogy legyen motiváló erő, ami átlendít a holtpontokon. Ebben segít ez a könyv. Olyan hasznos gyakorlati praktikák által vezeti végig az olvasót egy hónapon keresztül, hogy 30 nap elteltével, valóban beépül az életébe a tanulás, szokásává válik. 

Ezt a könyvet itt tudod megvásárolni: Hogyan alakítsd szokássá a nyelvtanulást?

3) Normális emberek – Sally Rooney

Ez a könyv egy kakukktojás, hiszen nyomtatott formában is megjelent, nem csak e-bookként. Ezzel együtt roppant érdekes, így nem maradhatott le a listáról.

A regény 2018-ban megkapta az Év regénye díjat, 2020-ban pedig 12 részes filmsorozatban nézhette meg a nagyérdemű, az első szerelmet feldolgozó fejlődésregény történetét. A két főhős Connell és Marianne, egy kisvárosban élnek és járnak gimnáziumba. Majd később ugyanarra az egyetemre kerülnek. A kettejük kapcsolatába nyerhetünk bepillantást egészen barátságuk kezdetétől, szerelmük hullámvölgyein át. Egy se veled, se nélküled kapcsolat bontakozik ki a könyv lapjain, az utolsó oldalig fenntartva az olvasó figyelmét és kíváncsiságát. 

A könyvet itt is megvásárolhatod: Normális emberek, Sally Rooney