Érdemes-e baba-mama blogokat olvasni? – Milyen segítséget kap egy kismama?

by

Egy újdonsült kismama kihez fordulhat a várandóssága alatt? Honnan szerezhet megbízható, hiteles és hasznos információkat? A mai korban az internetnek hála, már könnyen és gyorsan választ kaphatunk a legáltalánosabbtól elkezdve, a legextrémebb kérdésünkig. De vajon ezek a válaszok valóban azok amiket kerestünk…
Nézzük, milyen használható segítséget kap egy kérdésekkel teli kismama!

Orvosi segítség, védőnői szolgálat

Már a várandósság legelejétől kezdve, kötelező jelleggel, rendszeresen látogatást kell tennie a kismamának, a területileg kijelölt védőnőjénél, illetve választott, vagy államilag meghatározott orvosánál. Általában a védőnő és az orvos olyan szakmai segítséget tud biztosítani a leendő anyuka számára, ami nagyban megkönnyíti magát a terhesség 9 hónapját és természetesen az azt követő kisbabás időszakot is. Ez persze abban az esetben tud megvalósulni, ha sikerül kialakítani egy olyan kapcsolatot, ahol a kismama bátran felmeri tenni a kérdéseit és bizalma van a válaszokat illetően.

Kismamás fórumok, Facebook csoportok

A közösségi oldalakon legyen az Instagram, Pinterest, vagy a Facebook, csak úgy áradnak ránk a kismamás tartalmak a megfelelő kereső szavakat beírva. Különböző fórumokat is találunk az interneten, ahol szintén információ áradattal találjuk szemben magunkat. Sokszor kérdésünkre ellentmondásos válaszokat kapva, így hát ember legyen a talpán aki ezek alapján eligazodik. Sőt különösen akkor kell vigyázni, ha kérdésünk orvosi jellegű, hiszen hacsak nem egy szakmai fórumon böngészünk, nem fogunk releváns válaszokat kapni, ráadásul általában a legrosszabb szcenáriók lesznek elénk vázolva, ami csak felesleges stresszt és aggódást okoz.

Baba-mama blogok

Természetesen itt is érdemes megválogatni melyik baba-mama blog tanácsait fogadjuk meg. Vannak itt is jó és rossz példák egyaránt. Az viszont biztos, hogy aki a picibabam.hu oldalon tájékozódik, nem kell féljen a fals, félrevezető információktól. Itt olyan cikkeket, bejegyzéseket találunk, melyek kellőképpen körül vannak járva, ráadásul a témakörök széles választékban elérhetőek. Ezzel segítve a kismamák és kisgyerekes anyukák életét.

Szakirodalmak

Akik szeretnek hosszabb lélegzetvételű olvasmányokból tájékozódni, azoknak nagy segítséget nyújtanak a különböző szakirodalmak. Akár könyvtárból kölcsönözhető, baráttól kölcsönkért, vagy megvásárolt könyvekről beszélünk, számtalan opció áll rendelkezésünkre. Érdemes ezért egy-egy témakör kapcsán kikérni orvosunk, védőnőnk véleményét, hiszen ők biztosan olyan könyvet tudnak ajánlani, amik valóban hasznos tartalommal bírnak számunkra.

Ha egy könnyedebb, de igazán tartalmas olvasnivalóra vágysz, szívből ajánljuk a csaladinaptar.hu oldalon megvásárolható kismama naplót, mely 40 oldalon keresztül vezet végig a terhesség 40 hetén, de emellett megörökítheted benne a legszebb pillanatokat, van hely feljegyezni az élményeidet, érzéseidet, emlékeidet, illetve segít számon tartani a pici fejlődését, az összes fontos időpontot, vizsgálati eredményt, bevásárlólistát!

Ha tetszett bejegyzésünk, olvasd el korábbi cikkeinket is itt!