120 éves Szegedi Futballhistória (1899 – 2019)

by

A Sport Plusz és a Nemzeti Sport korábbi munkatársa, Vitos György tollából idén nyáron már a 30. “bestseller-gyanús” sportkönyv látott napvilágot a jubiláló, a 120. évfordulóját ünneplő szegedi labdarúgásról! 

A Szegeden élő futballkrónikás legutóbbi sikerkönyvei (100, majd 110  éves a szegedi futball, 100 éves a DVSC, Pick Szeged európai kupatörténeti évkönyvei 2004 től napjainkig, valamint a DVSC BL- és Európa-ligás meneteléseiről szóló kötetek) után ezúttal is a legnépszerűbb sportág világába kalauzolja el a sportszerető olvasókat. 

Témaválasztása ismét telitalálat, hiszen Szeged labdarúgása az egyik legnagyobb, legpatinásabb múlttal rendelkezik az országban!

Ezt mutatja be teljes részletességgel több, mint 210 oldalon – számos színes és fekete-fehér archív fotóval illusztrálva. 

Az exkluzív sportkötet nagyszerűen prezentálja a Tisza-parti város labdarúgásának eddigi teljes élvonalbeli ill. nemzetközi történetét  – pl. egy Real Madrid – Szeged FC meccsről készült beszámolót vagy éppen a szegediek párizsi és a Marseille elleni vendégjátékát! – 1899-től napjainkig. 

Sőt, külön fejezet méltatja az SZVSE-centenáriumot is, így méltán ajánlhatjuk ezt az országos terjesztésű könyvet a futballszerető közvéleménynek! Mintegy erőt adva az utóbbi két évtizedben felnőtt szinten elég hányatott sorsú szegedi fociklubok edzőinek, vezetőinek, szponzorainak, felnőtt- és utánpótlás játékosainak a következő évek sikereihez, a régóta várt előrelépéshez…

A 120 éves Szegedi Futballhistória megrendelhető közvetlenül a www.szeged1899.hu kiadótól e-mailen (szeged1899@ freemail.hu) ill. a szerző Facebook-oldalán.

Kovács Henrietta