VII. Mezei Futóverseny és Kutyás Futás

Szegeden 2019. évben számos futóversenyre számíthatunk, melyek közül az első a március 10-én megrendezett VII. Mezei Futóverseny és Kutyás Futás.

Ennek az eseménynek a különlegessége, hogy Szeged zöldövezetébe várták a futni vágyókat, egy kicsit távol a város zajától.

„A tegnapi versenyünkön a már megszokott 3, 6, 12 és 18 km-es versenyszámmal vártuk a futókat, míg a legkisebbek az 500 méteres gyermek távon mérhették össze tudásukat.” – tudtuk meg Kókai Dániel főszervezőtől.

„Egy évvel ezelőtt lett része az eseménynek a kutyás futás, ahol a versenyzők külön versenyszámban, 3 vagy 6 km-en futhatnak együtt négylábú sporttársukkal. A versenyszám növekvő népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy egy évvel ezelőtt 15 kutya-gazdi páros állt rajthoz, míg idén több, mint 60-an neveztek előzetesen a két kutyás táv valamelyikére. Így elmondhatjuk, hogy Szeged legnagyobb kutyás futóeseményére került sor vasárnap.” – nyilatkozta a főszervező.

Forrás: http://progrun.hu/events/vii-mezei-futoverseny-es-kutyas-futas

A verseny helyszíne a Sárga és környéke volt, a versenyközpontnak az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság adott helyszínt.   

Díjazás tekintetében pedig: az 500 m-es, 3 km-es, 6 km-es, 12 km-es és 18 km-es, 3 km kutyával és 6 km kutyával távot teljesítő minden versenyző egyedi befutóérmet kapott.

Forrás: http://progrun.hu/events/vii-mezei-futoverseny-es-kutyas-futas

A 500 méteres, a 3 km-es, 6 km-es, 12 km-es és 18 km-es távon az abszolút első három helyezett külön díjazásban részesült, férfi és női kategóriákban. Az időmérés az Atlétikai szabályzat szabálykönyve szerint történt, mely szerint  a helyezések sorrendje a befutás, vagyis a célvonalon átfutás sorrendje, tehát a bruttó idő.

A 3 km kutyával és 6 km kutyával távon az első három helyezett páros külön díjazásban részesült, férfi és női kategóriákban.

Készítette: Kovács Henrietta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük