Kerekdomb fesztivál

Éremért küzdenének az élvonalba feljutott tollaslabdázóink


Éremért küzdenének az élvonalba feljutott tollaslabdázóink

Újabb élvonalbeli csapata van Szegednek, miután a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE feljutott az OB I-be, így tollaslabdában is a legjobbak között szerepelhet Tisza-parti alakulat. Mint azt a Lokál Extra Szegednek a klub elnöke, Pápai Miklós elmondta, tekintve, hogy zömében juniorkorú játékosok alkotják a csapatot, mindenképpen hatalmas siker a feljutás.

– Olyan ellenfeleink voltak, ahol többszörös magyar bajnokok, válogatottak játszottak. A jövő egyértelműen a fiatalok előtt van, mindenképpen úgy tervezünk, hogy nem csupán a bennmaradás a célunk, hanem érmet szeretnénk szerezni – összegzett Pápai Miklós. Kérdésünkre hozzátette, az OB I nem vonz magával komolyabb feltételrendszert, azonban már kilenc egyéni meccsből áll egy csapatmérkőzés, így nagyobb játékoslétszámra van szükség, bár a szegedi klubnál ezt illetően nem panaszkodhatnak, több mint 80 gyermek tollaslabdázik itt. – Nálunk a nevelés és a minőség együtt halad. Utóbbiról nem kell beszélni, mert jó eredményeket érnek el a gyerekek. A létszámnövekedés töretlen – nyilatkozta az egyesület vezetője.

A klubnál két indonéz edző dolgozik, és mindketten a szövetség alkalmazásában is állnak: Dian Ayu Mayasari a 13-15 évesek, míg Didi Purwanto a 17-19 éves korcsoport szövetségi kapitánya. A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE elkezdte a korábbi szegedi játékosok beépítését is a szakmai stábba, emellett a külföldi szakemberek testnevelő tanárokat is képeznek a hatékonyabb munka érdekében. – Eltökélt szándékunk, hogy ne csak a szegedi, hanem a magyar tollaslabda is fejlődjön, hiszen így a szegedi gyerekek is nagyobb megmérettetésnek lehetnek kitéve. Ezért is bocsátottuk a szövetség rendelkezésére az edzőinket – magyarázta Pápai Miklós.

 

Keretes

Élvonal

Az OB I októberben kezdődő idényében a Péccsel, a Debrecennel és a Székesfehérvárral találkozik majd a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE.


Kerekdomb fesztivál


Koch Borház Szeged

A hét szavazása

ÉRTÉKELJE A HONLAPOT EGYTŐL NÉGYIG, MENNYIRE TETSZIK ÖNNEK? (1 - nem tetszik, 4 - tetszik)

Eredmények

Loading
Gerinctréning Szeged
Lokál