Nyugi, ez csocsó bajnokság!

Adott egy – a fiatalok és egyetemisták körében is sűrűn látogatott hely, amely nem csak a Tanulmányi és Információs Központ (TIK) szomszédságában van, de még barátságos környezetben és péntárcabarát árakkal is várja látogatóit. Ahogy a mottójukban is benne van: “Óra előtt, óra után, óra helyett nézz be hozzánk és nyugizz nálunk”

A hely számos fotókiállításnak, könyves börzének, zenekari, akusztikus koncertnek is helyszínéül szolgál, azonban van egy immáron hagyománynak számító eseménysorozatuk, amely óriási sikernek örvend. Hogy miről is van szó, arról Szilágyi Ádámmal, a rendezvény szervezőjével beszélgettünk.

A Nyugiban immár sokadik alkalommal kerül megrendezésre a Csocsó bajnokság. Hogyan jött az ötlet, hogy szükség van egy ilyenre?

Szilágyi Ádám: Az ötlet szinte adta magát. Tényleg az a helyzet, hogy rengetegen csocsóznak a Nyugiban, mi pedig úgy gondoltuk, hogy itt az ideje a megmérettetésnek. Számos egyetemi verseny volt a fejünkben és ezzel indítottunk.

Hogyan kívántátok kivitelezni, milyen koncepció élt a fejetekben?

Szilágyi Ádám: Koncepció egy normál kupasorozat alapján indult. Utána fejlődött ki a két csoportos verseny, ahonnan az első két csapat jut tovább az elődöntőbe, majd a döntőbe.

Hogy sikerült az első, és azóta hogyan változtak, formálódtak ezek az események?

Szilágyi Ádám: Az első bajnokság nagyon jól sikerült, 16 csapat jelentkezett. Ezt a csapat mennyiséget 2 asztalon játszottuk, viszont azt gondolom mindenki jó élményekkel távozott. Formálódás szempontjából talán azt tudom mondani, hogy vannak szabályok, amit előzetesen lefektettünk, de a gördülékeny játékmenet érdekében például időkorlát volt a csoportmeccseken.

Gyakorlatban mindezt hogyan képzeljük el?

Szilágyi Ádám: A versenyekre egy Google űrlap segítségével tudnak jelentkezni a versenyzők, ez teljesen bevált illetve mikor betelnek a helyek, akkor le is tudjuk zárni a jelentkezést, értesítjük a csapatokat.

Kiket érint mindez, kik jelentkezhetnek?

Szilágyi Ádám:Gyakorlatilag bárki jelentkezhet, nemtől, kortól illetve amatőr versenyzőktől egészen a profikig is. Az elmúlt évek során kirajzolódott már azért egy egészen erős kis csapat, akik bizony megnehezítik az újonnan érkezők versenyzését.

Díjazás tekintetében mit lehet erről tudni?

Szilágyi Ádám: Díjazás szempontjából általában Nyugis kuponokat kapnak a versenyzők, amit a versenyt követő 1 hónapon belül tudnak felhasználni.

Végezetül, mennyire népszerű ez az esemény?

Szilágyi Ádám: Azt gondolom, mindent elmond a rendezvényről, hogy nagyjából 2 nap alatt betelnek a helyek, folyamatosan kapjuk az üzeneteket, hogy várják mikor lesz a következő. Biztos vagyok benne, hogy ez az egyik leglátogatottabb rendezvényünk az összes verseny közül.

Kovács Henrietta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük