Napfény kupa – SzeretemSzegedet.hu

Idén 3. alkalommal rendezték meg a Napfény kupát, amelyen elsősorban sérült gyermekek és felnőttek vettek részt. A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete 2016. július 29-én tartotta meg az I. Napfény kupát, ahol 3 szegedi intézmény sérült fiataljai sportoltak együtt neves sportolókkal. A programnak híre ment, többek között emiatt tekinthető már-már hagyománynak az esemény. 2018-ra több intézmény is társult és bekapcsolódott a programba. A korábbi együttműködő partnerek szintén vállalták, hogy fiataljaikkal eljönnek és versenyeznek. Így alakult ki a 7 csapat. Szegedhez való kötődésüket azzal is szeretnék kifejezni, hogy ezennel közismert sportolókat kértek fel csapatkapitánynak. Név szerint: Gál Konrád (boxoló), Leposa Gábor (vízilabdázó), Nagy Péter (súlyemelő), Révész Ádám (kosárlabdázó), Balaicz Tibor (sárkányhajós), Vadkerti Attila (kézilabdás) és Berki Richard vízilabdázót.

A szervezők célja többek között, hogy az emberek felfigyeljenek a fiatalokra, illetve elfogadják őket.

Az eseményt ünnepélyes keretek között Joób Márton, önkormányzati képviselő, Foglalkoztatási, szociális és sportbizottsági elnök nyitotta meg.

Ezt követően a Wheelchair Dance Szeged táncosait láthattuk, akik kerekesszékes bemutatóval készültek, Kerek Tímea koreográfus közreműködésével.

Nem csak ők, hanem a “Kéz a kézben” értelmi fogyatékosok és segítőik civil szervezete is táncos produkcióval készült a nagyérdemű számára.

A közös zenés bemelegítés után, bemutatásra került a 7 csapat, majd a sorversenyen szurkolhattak egymásnak a csapattagok.

A több órás mozgás mi mással is zárulhatott volna, mint az eredményhirdetéssel, illetve az ajándékok átadásával. Az eseményen nem volt vesztes, csakis igazi győztesek, akik gyermeki mosollyal és kitartással küzdöttek egész nap az első helyezésért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük