Kerekdomb fesztivál

Csenki Attila: Gyakran eszembe jutnak a szegedi évek


Csenki Attila: Gyakran eszembe jutnak a szegedi évek

Fellépéseiben megannyiszor hallunk tőle szegedi ihletésű történetet, a humorista szívesen emlékszik vissza az itt töltött öt egyetemi évre. Csenki Attila arról is őszintén mesélt, válása óta hogyan tartja a kapcsolatot Tatán élő lányával.

 

Akár a legapróbb hétköznapi dolgokról is eszembe jut Szeged. Éppen a minap vettem sorra, hol éltem a városban. Egy ideig Alsóvároson laktam, majd az Ifjúsági Ház közelébe költöztem, két évig pedig a Honvéd téren, három percre a kari épületektől. Mindig közel laktam az egyetemhez, ezért rendre el is késtem az óráimról – kezdte. Csenki Attila gyakran szövi fellépéseibe szegedi élményeit, meghatározó időszakként emlékszik vissza az itt töltött évekre. Sajnálja, hogy ma már nem tud olyan gyakran a Tisza-parti városba utazni, mint szeretne, hiszen ha felkérésre is érkezik, fix programjai miatt nem tud a műsor után maradni. A fővárosban élő volt csoporttársaival viszont rendszeresen tartja a kapcsolatot.

Olyan munkám van, amit nagyon szeretek, ezért annak csak pozitív részeit tudom hangsúlyozni, de tény, hogy az elmúlt években rengeteg családi és baráti programról kellett lemondanom a fellépések miatt. Voltam évfolyam-találkozón, és körülbelül másfél évvel ezelőtt a családdal töltöttünk a városban két éjszakát. Fellépésekre Szegeden évente csak néhány alkalommal kerül sor, de egyelőre sajnos nem látok a naptárban szegedi eseményt – osztotta meg lapunkkal a helyi rajongók számára egyelőre tehát nem túl kedvező hírt.

A humorista vallja, magánélete része a műsorainak, nem volt másként akkor sem, amikor néhány évvel ezelőtt elvált feleségétől. Az akkor még folyamatban lévő elválásról őszintén mesélt 2013-ban a nyári ifjúsági napokon is. Most sem tett kivételt, a Lokál Extra Szegednek arról mesélt, hogyan tartja a kapcsolatot lányával. – Mióta elváltunk, a kislányom Tatán él az édesanyjával. Az időbeosztás szerint minden keddi napon nálam van Budapesten, majd minden második hétvégét is együtt töltünk. Hetente megyünk falmászásra, íjászkodni is elkezdett. Ha tudunk, elmegyünk moziba vagy színházba, ezeket az estéket, ha tehetem, neki szentelem – vallott erről.

 Dumaszínház

Csenki Attila (38) a szegedi egyetemen végzett terület- és településfejlesztő geográfusként. A Magyar Rádió 5. Humorfesztiváljának döntőse, a Godot Dumaszínház és a Showder Klub című műsor egyik állandó fellépője.


Kerekdomb fesztivál


Koch Borház Szeged

A hét szavazása

ÉRTÉKELJE A HONLAPOT EGYTŐL NÉGYIG, MENNYIRE TETSZIK ÖNNEK? (1 - nem tetszik, 4 - tetszik)

Eredmények

Loading
Gerinctréning Szeged
Lokál