IV. Szegedi Jótékonysági Félmaraton

December 9-én, vasárnap került megrendezésre a IV. Szegedi Jótékonysági Félmaraton a Pulzus Szeged Futóklub SE és a ProgRun Rendezvényszervező Iroda szervezésében. A verseny egyre nagyobb népszerűségnek örvend: most vasárnap közel 1200 futó állt rajthoz a három egyéni táv egyikén (6, 10 vagy 21 km-en), illetve a 2-4 fős félmaraton váltóban. A versenyre nem csak Szegedről, hanem az ország számos pontjáról, sőt a környező országokból is jelentős számban érkeztek futók.

Ebben az évben A IV. Szegedi Jótékonysági Félmaraton futói nevezésükkel a Nyilas Misi Karácsonya programot támogatták. A Nyilas Misi Karácsonya elnevezésű jótékonysági program célja, hogy örömet szerezzen azoknak a mélyszegénységben élő, nélkülöző gyermekeknek, és az intézményekben, vagy szüleik nélkül nevelkedő fiataloknak, akik hiába vágynak ajándékra karácsonykor, körülményeik miatt erre nincs lehetőségük. Az ajándékokat a Szeged-Kálvin téri Református Gyülekezet önkéntesei segítségével juttatjuk el a megye rászoruló gyermekeihez. A programhoz kapcsolódó cipősdoboz akció keretében a tavalyi évben több mint 1000 gyermek talált karácsonyfája alatt többek között kreatív készséget fejlesztő játékokat, élelmiszert, édességet, meleg sapkát, sálat, kesztyűt. – nyilatkozta Kókai Dániel, főszervező.

Természetesen az idei verseny sem múlt el meglepetés és ismert vendégek hiányában. A versenyen részt vett az ország egyik leggyorsabb hosszútáv futója, Galamb Csaba, aki például a tavaszi budapesti Vivicittá félmaraton összesített mezőnyében 1:07:01-es idővel végzett az első helyen. Rajthoz állt még Boronkay Péter, többszörös világ- és európabajnok paralimpikon triatlonista is.

A versenynek idén a Topolya sori Sportcsarnok adott otthont, innen rajtoltak és értek célba a futók. A verseny útvonala Szeged legszebb részein haladt végig. – tudtuk meg a verseny főszervezőjétől, Kókai Dánieltől.

Készítette: Kovács Henrietta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük