Ilyen volt: Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál 2018 – SzeretemSzegedet.hu

Szeptember első hétvégéjén huszonkettedik alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden.

Az esemény népszerűségét az is bizonyítja, hogy már nemcsak a Tisza belvárosi partja, de az újszegedi Partfürdő is benépesült halfőzőkkel, akik elszántan és aktívan küzdöttek meg egymással.

Ezen a hétvégén a szegedi halászléről szólt minden, s ezzel együtt a gasztronómiai és kulturális értékeinkről, közösségépítésről és kulturált szórakozásról. Ugyanakkor a rendezvény célja, hogy a híres Szegedi Halászlé főzési hagyományait tovább örökítsék.

A fesztivál nem csak a hagyományos ízekről szólt, a magyar kézművesek is kitelepedtek a helyszínre, hogy portékáikat kiterítsék, ezzel színesítve a rendezvény kínálatát, és hangulatát.

A jó hangulatról nem csak a különféle italok, hanem neves zenekarok is gondoskodtak, mint pl.: a szegedi Útközband zenekar, tiszteletét tette az Irigy Hónaljmirigy, de még a Balkán Fanatik együttes is.

Ha valaki családostól ment ki, ők sem unatkoztak, hiszen számos programmal készültek a gyerekek számára is: volt arcfestés, fellépett a Csiga Duó, és köztünk volt Pepi bohóc is, aki lufis trükkökkel varázsolta el a fiatalabb korosztályt.

Az eseményt végül a vasárnap esti tűzijáték koronázta meg, amely méltó lezárása volt a 3 napos, immár hagyománynak számító rendezvénysorozatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük