20 hours ago

SzeretemSzegedet.hu

Április 23. az év 113. napja a Gergely-naptár szerint.
Béla nevű látogatóinkat szeretettel köszöntjük névnapjukon! 🍷

Lássuk, milyen események történtek évekkel ezelőtt kedvenc városunkban, Szegeden;

1686 – Mercy és Meissler osztrák császári generálisok megtámadták és legyőzték a Szeged alatt állomásozó török-tatár, és a Thököly Imre vezette kuruc csapatokat, melyek Szolnok ellen készültek.

1849 – A szegedi közgyűlés újabb újoncozást rendelt el. Ennek nyomán alakult meg júniusban a 104. honvéd zászlóalj.

1911 – Szegeden megszületetett Wanié András olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok úszó, vízilabdázó, sportvezető.

1926 – Szegeden megszületett Janikovszky Éva Kossuth-díjas író, költő, szerkesztő, számos gyermek- és ifjúsági könyv írója.

Jeles napok, világnapok tekintetében pedig április 23-a A könyv és a szerzõi jogok világnapja.
A cél, hogy ezen a napon különösképpen hangsúlyozzák az olvasás és a szerzői jogok tiszteletben tartásának fontosságát. Az internet növő térnyerésével, különösen fontos ez a szerzői jogokkal kapcsolatban.

Esőmentes szép napot kívánunk! ☁
See MoreSee Less

View on Facebook

Programajánló:

Április 20-án (szombaton) 15 órakor mutatja be a Liget Társulat az V. Újszegedi Passiójátékot a Bálint Sándor Művelődési Házban.

A társulat, ahogy azt a hívek és a nézők megszokhatták, idén is új szövegkönyv és koncepció alapján jeleníti meg a nagyheti eseménysort. Ezúttal a zenének is fontos szerepe lesz, és többek között olyan klasszikus előadók és musicalek dalai hangoznak el az előadásban (esetenként teljesen új dalszöveggel), mint a Depeche Mode, a U2, vagy éppen a Jézus Krisztus Szupersztár. A passiójátékot ezúttal is Kaj Ádám (Babits Mihály Kamaraszínház Esztergom) rendezi.

Amennyiben van rá lehetőségük, feltétlen látogassanak el erre.
Csodaszép hétvégét kívánunk!
See MoreSee Less

View on Facebook

Bartha László, a Tisza Koalíció polgármesterjelöltje sajtótájékoztatót tartott a Szegedi Vízmű épülete előtt. Elmondása szerint, több mindenre oda kellene figyelni a vízminőség kapcsán, amelyre természetesen egy programot is kidolgoztak már.

Weboldal: szeretemszegedet.hu/bartha-laszlo-a-szegedi-vizminosegrol/
See MoreSee Less

View on Facebook