23 évesen a Bajnok csapatban – interjú Bánhidi Bencével – SzeretemSzegedet.hu

Bánhidi Bence, magyar válogatott kézilabdázó, a Pick Szeged játékosa.

Bence viszonylag későn, 13 évesen kezdett kézilabdázni először, azonban óriási babérokat aratott és arat le folyamatosan pályafutása során. Nem véletlen, hogy a Tisza-parti csapatnál hamar alapemberré vált, így szerződését 2022-ig meghosszabbították.

Bencével hogylétéről, a kezdetekről, és természetesen a sportról beszélgettünk.

forrás: https://www.facebook.com/banhidibenceofficial/ (letöltve: 2018. 06. 05.)

– Bence! Először is gratulálok. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy 11 év után BAJNOK a Szeged. Felfogtad már? Milyen érzéssel tölt el mindez?

Bánhidi Bence: Megmondom őszintén, hogy még mindig olyan, mintha álmodtam volna ezt az egészet. Nagyon jó érzés, még soha nem éreztem ilyet az életem során, de remélem sok ilyen élményben lesz még részem.

 

– Menjünk picit vissza az időbe. Milyen emlékeid vannak, hogy jött az életedbe a kézilabda, és mikor vált ez igazán szerelemmé?

Bánhidi Bence: Igazából 13 évesen kezdtem el a kézilabdát Győrben, előtte fociztam, de az nem az én sportom volt. Nem éreztem, hogy abban sikeres lehetek. Aztán 17-18 évesen, amikor jöttek a sikerek Balatonfüreden, ott kezdtem el felfogni, hogy lehet belőlem valaki, és komolyabban gondolkodtam azok után!

 

– Sok minden köt téged a városunkhoz, Szegedhez. Azon felül, hogy egy remek csapatban játszol, miért szereted még Szegedet? Vannak kedvenc helyeid? Esetleg fontosabb események kötnek-e 1-1 helyszínhez?

Bánhidi Bence: Szeretem Szegedet, nagyon hangulatos kis város, sok jó étterem van. A kedvencem a John Bull Pub és a Gőry pince!

 

– Komolyabb mérkőzések előtt miből nyersz motivációt?

Bánhidi Bence: Szerintem, egy nagy mérkőzés előtt nem kell ilyenen gondolkozni, hogy mivel motiváljam magam, mert alapból nagyon motivált vagyok. Olyankor tele vagyok adrenalinnal (egyébként már mérkőzés előtt is), majd amikor bemegyünk a pályára melegíteni meccs előtt, ott érzem magamban igazán, hogy szeretek itt lenni!

 

– Amikor elkezdted, mertél nagyot álmodni?

Bánhidi Bence: Amikor elkezdtem, akkor csak hobbi szinten, barátok miatt kézilabdáztam. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy sikereket eltudok majd érni, de még sok szép dolgot szeretnék elérni az életemben.

 

– Az életed -ha jól gondolom- gyakorlatilag a sportról, az edzésekről szól. Mindemellett jut időd bármi másra? Mennyire gazdálkodsz jól az időddel?

Bánhidi Bence: Igen, ezt jól látod, nagyon kevés a szabadidőm. Ha van szabadnap, akkor pihenek, vagy ha több szabadidőm van, akkor megyek, utazok, kirándulok és természetesen finomakat eszek!

 

Nagyon szépen köszönöm, hogy elfogadtad a felkérést. További eredményes felkészülést és sok sikert kívánok!

 

Interjút készítette: Kovács Henrietta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük